Terug naar overzicht

Gemeente Apeldoorn: “Met De Elstar heb je nergens omkijken naar”

De regionale Veteranendag is een jaarlijkse traditie van de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Epe. Op 9 juni vond de 11e editie plaats. De Elstar Catering nam daarbij, net als andere jaren, die gemeenten veel werk uit handen. 

Op 9 juni kwamen zo’n 400 veteranen bij elkaar in het stadhuis van Apeldoorn. In leeftijden van 30 tot 90 jaar en allemaal met onuitwisbare herinneringen aan moeilijke missies kort of lang geleden. In brandhaarden overal ter wereld: van Bosnië tot Afghanistan en van Rwanda tot Nieuw-Guinea. De veteranen uit de regio kijken elk jaar uit naar de feestelijke dag waarop ze waardering voelen voor hun diensten en elkaar weer uitgebreid ontmoeten. Claudia Koperdraad van de gemeente Apeldoorn: “Het is voor hen én voor ons een heel bijzondere dag. Sommigen staan al twee uur voordat het programma begint op de stoep van het stadhuis. Voor al die moedige mannen vrouwen is de Veteranendag vooral een reünie en voor de drie burgemeesters een belangrijk moment om hun waardering te laten blijken. Als gemeente willen we op zo’n dag onze handen vrij hebben om vooral gastheer te zijn voor de veteranen. Daarom is het fijn dat we de rest met een gerust hart aan De Elstar Catering kunnen overlaten.”

Scherp oog voor details

Voor de gemeente Apeldoorn is De Elstar Catering een goede bekende. Eerdere jaren verzorgden ze al de Veteranendag op Paleis Het Loo en op het stadhuis. Koperdraad: “Omdat de ervaringen toen zo goed waren, hebben we ze gevraagd om ook dit jaar de aankleding en catering te doen. En dat deden ze weer fantastisch. Iedereen bij De Elstar Catering werkt keihard en ze hebben een scherp oog voor details. Zoals ze binnenlopen en ons meteen helpen een grote banner recht te hangen en op het laatste moment besluiten alle oranje tafelkleedjes te vervangen door zwarte omdat dat tóch mooier staat: het zegt veel over hun manier van werken. Ze denken voortdurend mee en je hebt echt geen omkijken naar alles wat ze op zich nemen.”

“De Elstar Catering regelt alles tot in de puntjes en weet ons zo letterlijk te ontzorgen.”

Van ‘blauwe hap’ tot ijs

Op de Veteranendag is de catering een traditie. Van de koffie met lekkers bij ontvangst en de drankjes bij het informele samenzijn tot de ‘blauwe hap’ en het ijs toe. “Vooral die rijsttafel – de ‘blauwe hap’ – is een vaste waarde op deze dag” , legt Koperdraad uit. “De 400 veteranen hebben weer genoten van wat ze voorgeschoteld kregen. De Elstar Catering regelt alles tot in de puntjes voor alle genodigden en weet ons zo letterlijk te ontzorgen. Op die manier kunnen de burgemeesters en andere vertegenwoordigers van onze drie gemeenten zich helemaal richten op onze gasten. De inzet van De Elstar Catering wordt inmiddels bijna net zo’n traditie als Veteranendag zelf.”

Afbeeldingsresultaat voor gemeente apeldoorn logo

Direct contact?

Wil je ook een gezellig en geslaagd feest? Vragen over onze diensten of gelijk een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Mail ons of 0342 421 006